1.. Bidrager til at opretholde et sundt blodsukkerniveau
Mangan mangel kan bidrage til glucose intolerance. Kokosmælk kan være nyttigt i dette tilfælde, fordi det er en god kilde til mangan.
2.. Hjælper med at holde hud og blodkar fleksibelt og elastisk
Kokosmælk indeholder kobber og C-vitamin, som er væsentlige for styrke, fleksibilitet og elasticitet af huden og blodkarrene.
3.. Bidrager til stærke, sunde knogler
Den er rig på fosfor, som arbejder sammen med calcium til at opbygge stærke knogler. Faktisk leverer det vores krop med phosphater, der er nødvendige for korrekt knogledensitet, og til forebyggelse af osteoporose.
4.. Reducerer risiko for anæmi
Jernmangel er den mest almindelige form for anæmi. En kop kokosmælk giver næsten en fjerdedel af den anbefalede daglige jern indtag.
5.. Hjælper slappe muskler og nerver
Kokosmælk er en god kilde til magnesium, som er afgørende for at lindre muskelsmerter og ømhed, samt for at reducere det centrale nervesystem ophidselse.
Når en magnesiummangel er til stede, kan calcium overdrevent aktivere nerverne. Med andre ord, calcium begejstrer og Tenses muskler og nerver, mens magnesium beroliger dem ned. Korrekt niveauer af calcium og magnesium er nødvendige for at hjælpe vores krop fungerer ordentligt, og holde vores nervesystem sundt.
6.. Hjælper med at holde vægttab
Kokosmælk er rig på kostfibre, og det gør du føler dig fuld hurtigere, hvilket er meget nyttigt for folk, der forsøger at tabe, eller opretholde vægten.
Mættet fedt indeholdt i kokosmælk er lavet af kortkædede og mellemlange fedtsyrer. Disse fedtstoffer er hurtigt metaboliseres og straks omdannes til energi i stedet for at blive lagret som kropsfedt.
7.. Hjælper med at reducere ledbetændelse
Kokosmælk indeholder selen, som er en god antioxidant, der styrer niveauet af frie radikaler i kroppen, og derved hjælper med at lindre symptomerne på arthritis.
8.. Bidrager til lavere blodtryk
Dens høje niveau af kalium har en gavnlig virkning på forhøjet blodtryk.
9.. Styrker immunsystemet
Kokosmælk er rig på C-vitamin, og det er derfor hjælper os til at bekæmpe off forkølelse og røgrør. Det indeholder også laurinsyre, som har store antibakterielle, svampedræbende og antivirale egenskaber, som er nyttige i afværge en række infektioner og andre sygdomme.
10.. Aids fordøjelse
Kokosmælk indeholder stoffer, som hjælper os med at fordøje maden ordentligt. Det har også effektive antibakterielle egenskaber, der er nyttige i at ødelægge skadelige bakterier i maven.
11.. Fremmer prostata sundhed
Kokosmælk er også rig på zink, som bremser og hjælper med at forhindre vækst af flere cancerceller.
Den mandlige prostata indeholder og bruger mere zink end noget andet organ i kroppen, og dette mineral er derfor afgørende for at den fungerer korrekt.
12.. Mejeri-fri
Det er også soja-fri, gluten-fri og møtrik-fri. Kokosmælk er derfor en fremragende mad til mennesker, der lider mejeri allergi, eller er laktose intolerante.
13.. Fremmer sund hud og hår
Kokosmælk indeholder E-vitamin, og det er et vigtigt og et meget nærende, ingrediens i mange hud og hår produkter.
- Den fugter og genopretter sund hud, og hjælper med at reducere rynker.
- Det har antibakterielle og svampedræbende egenskaber, som er meget nyttige i behandling forskellige hudsygdomme, infektioner og sår.
- Den fugter og nærer tørt hår og hovedbund, og fremmer sund hårvækst.
Nå, er ikke kokosmælk bare fantastisk? Forhåbentlig denne artikel har hjulpet dig til at forstå bedre alle de mange gavnlige virkninger, det har på din krop, hud og hår. Lad os vide i kommentarerne nedenfor!
Vidste du, at du selv kan lave din egen Kokosmælk?
Har fundet denne opskrift her:
Har fundet denne opskrift her:
DU SKAL BRUGE Du skal bruge 5-6 dl vand,
125 gr usødet kokosmel,
og et rent klæde til selv at lave kokosmælk.
125 gr usødet kokosmel,
og et rent klæde til selv at lave kokosmælk.
SÅDAN GØR DU Bring vand og kokosmel i kog i en stor gryde og lad det koge 4-5 minutter under konstant piskning eller kraftig omrøring.
Tag gryden af varmen og lad den grynede kokosmælk køle af i 10 minutter, hvorefter den blendes i et par minutter, indtil den er helt jævn.
Si kokosmælken gennem et rent klæde, så fibrene separeres fra selve kokosmælken, og kasser dem.
Tag gryden af varmen og lad den grynede kokosmælk køle af i 10 minutter, hvorefter den blendes i et par minutter, indtil den er helt jævn.
Si kokosmælken gennem et rent klæde, så fibrene separeres fra selve kokosmælken, og kasser dem.
SERVERING Afkøles let og pakkes i små portioner lige til fryseren. Perfekt til mange asiasiske retter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar