torsdag den 12. maj 2016

Grønkål det "nye" superfoods

Kale eller kål, har været et dagligt syn i det nordeuropæiske kost i århundreder.
Men de sundhedsmæssige fordele af grønkål kun for nylig at blive anerkendt i USA og andre steder. Kale, en grøn grøntsag undertiden i salater, er faktisk ikke en del af salateller spinat familier.
Det er en korsblomstrede grøntsager mere som broccoli og kål.
Også kendt som borecole, grønkål foretrækker køligere klimaer og faktisk smager bedre efter en blid frost. 

Derfor er det er mere populær i Europa historisk. Så meget, at den skotske sætning for at have en mave bug bliver? Fra hans grønkål.? I USA, det er i sæsonen og fås i butikker over hele vinteren og det tidlige forår.
Selv uden alle de micornutrients ville grønkål være en stor ernæringsmæssig valg. 

Hver kop indeholder kun 36 kalorier og ingen fedt. Men heldigvis for os alle, det er omkring så tæt som du kan komme til en? Superfood.? Og du don 't nødt til at købe dyre flaske juice eller kosttilskud i pilleform for at få det. I virkeligheden er det en spektakulær back yard eller balkon haven tilbud. Du kan endda .

Kale indeholder en meget høj koncentration af vitaminer K, A, C, B6 og E. ene alle bliver begejstrede i grønkål er vitamin K. K er en stærk anti-inflammatorisk, som vi diskuterer mere nedenfor. Vitamin C er stor underforkølelse og influenza sæson, som tilfældigvis også være grønkål sæsonen. Det hjælper kroppens immunsystem med at bekæmpe virus og øger dit stofskifte til at hjælpe med at tabe. 

Vitamin A er vigtigt for øjet sundhed. Den hjælper med at reducere og forebygge makuladegeneration samt andet øjesygdomme.

Mineraler som kobber, mangan, calcium, kalium, magnesium og jern findes også i store mængder i grønkål. Der er faktisk mere jern pr kalorie i grønkål, så er der i oksekød. Det gør det en meget vigtig kilde til jern for veganere ogvegetarer. Jern hjælper med at reducere risikoen for at udvikle anæmi og er vigtig i hemeglobin produktion. 

En konstant kilde til jern hjælper dit blod transportere tilstrækkelig ilt til din krop til at bruge. For veganere og folk med laktose spørgsmål, også grønkål har mere calcium end mælk, og er lettere at fordøje.
En enkelt kop grønkål har omkring 30 procent af dit daglige anbefalede indtag af Omega 3 fedtsyrer ALA. Dette hjælper dit nervesystem opretholde sig selv, er utrolig vigtig (sammen med den folinsyre i grønkål) for gravide og ammende kvinder, oghjælper din hud beskytte sig og helbrede fra UV ray skader.

En af kilderne til de sundhedsmæssige fordele af grønkål er dens usædvanlige koncentration af anti-oxidanter. Selv i forhold til andre veggies og sin egen korsblomstrede søskende broccoli og det har en masse af antioxidanter lutein og betakaroten. Tests har vist, at spisegrønkål direkte fører til højere koncentrationer i blodet hos dem, antioxidanter i Grønkål spisere. Dette er ikke altid tilfældet med andre fødevarer og især kosttilskud.

Fiber reducerer kolesterol og nedsætter mængden af ​​galdesyre din lever har til at arbejde for at skabe Den fiber i grønkål fordele, du på to måder:. Først det binder med galden syrer i dine tarme og fedt disse syrer knyttet sig til Med.højt fiberindhold kost, er denne udvist i afføringen stedet for at blive absorberet tilbage i dit system. Da disse galdesyrer og fedt (herunder kolesterol) bliver udført med din afføring, er din lever ikke at oparbejde galdesyrerne. Tværtimod, det gør ny galde ud af kolesterol, der allerede er i din krop. Således fiber hjælper din kolesteroltal gå ned.

Det er vigtigt ikke at tilføje fiber for hurtigt ind i din kost. For meget for hurtigt kan gøre dig brus. Der er en grund bønner, med deres egen højt fiberindhold, kaldes? Den musikalske frugt.?

Inflammation er en grundlæggende årsag til mange konsekvenser af sygdommen. Gigt, autoimmune sygdomme og Alzheimers alle årsag mange af deres negative virkninger gennem inflammatorisk reaktion i kroppen. K-vitamin i grønkål er et stærkt anti-inflammatorisk, og grønkål er en bemærkelsesværdigkilde af det. Men vær forsigtig at tilføje for mange vitamin K-holdige fødevarer til din kost, hvis du er på blodfortyndende medicin.

Kale også over 40 flavonoider, herunder kaempferol og Quercetin. Disse kommer fra farvestrålende grøntsager. Flavonoider (kaldet? Vitamin P? I 50'erne og tidligere) ikke føjer anti-oxidanter og anti-inflammatoriske selv, men snarere fremkalde dinkrop til at skabe kemikalier, der er anti-oxidant og anti-inflammatorisk.
De mikronæringsstoffer i Kale har vist sig at hjælpe med at reducere risikoen for brystkræft og hæmme væksten hos kvinder, der allerede har det. Indole-3-carbinol hjælper metabolisere østrogen på en måde, der er blevet foreløbigt vist sig at reducere brystkræft vækst og bidrage medlupus. Andre nylige undersøgelser har også vist, at denne kemikalie i grønkål reducerer væksten i den eksisterende tyktarmskræft.

Den mest effektive måde at tilføje mere til din kost er til og høste umiddelbart før spisning eller tilføje det til opskrifter. Kale og især de flavanoids i det er ekstremt letfordærvelige, så vokser det i din egen have, vil lade dig komme meget mere af densundhedsmæssige fordele af grønkål, end at købe det på en købmand.

Hvis man er presset for plads eller ønsker at begynde at spise grønkål, mens du venter på dine planter til at vokse, kigge efter dybt farvede blade og fast tekstur. De skal vises cool i butikken, fordi varme temperaturer gør grønkål visne. Kig efterbundter med mindre blade da de er mere mørt og mild smag. Når hjem, vil de holde i køleskabet i 5 dage. Længere end at det får bitter.

Vask dit butik købte grønkål meget grundigt. Kommercielt dyrket ikke-økologisk grønkål tendens til at have en tabt af pesticider. Kale s brede og krøllede blade er en absolut dusør for visse bugs, så erhvervsmæssige bedrifter ofte bruger en masse af pesticider for at beskytte deres afgrøder.

Bland din grønkål forberedelse stilarter. Rå grønkål i salat er bedre for anti-oxidanter og anti-cancer egenskaber. Men let dampet grønkål er bedre til at frigøre fibre sundhedsmæssige fordele. Kogende, lynstegning eller sautering grønkål vil fjerne næsten allegavne du kunne få. Så ikke gøre.
Kale kan også føjes til smoothies eller juice. Vær sikker på at skære den hårde center stængel, som mange mennesker ikke kan lide for sin hårde konsistens og bitter smag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar