onsdag den 31. august 2016

Påvirker tarmbaktier ens psykiske velvære?

Overrasket dansk forsker: Tarmbakterier påvirker din psykiske velvære


Tarmen er lige nu et af de hotteste samtaleemner blandt sundhedsinteresserede – og med god grund, siger dansk ekspert.


En stor overraskelse

Forskere over hele verden er i disse år optaget af at få mere viden omkring tarmbakteriernes betydning for vores sundhed, også i danmark.
Overraskede over, hvor stor en indvirkning tarmbakterierne har på det fysiske og psykiske velvære. Det tyder på, at både sindsstemninger som lækkersult eller nedtrykhed kan blive udløst af tarmbakterierne, ligesom vi ser en sammenhæng til en lang række kroniske lidelser.

Sunde og onde bakterier

Du kan både lugte og mærke, hvis bakterierne i din tarm ikke er gode for dig, for bakterierne udskiller en række stoffer, der som sagt påvirker hele dit velbefindende, fra humøret til udviklingen af kroniske sygdomme.
Stærkt- og ildelugtende afføring er et tegn på, at sammensætningen af tarmbakterierne ikke er god. En sund afføring lugter ikke. Den dufter mildt og muldagtigt som skovbunden om foråret.

En af de faktorer, som kan være med til at undertrykke eller udvikle en sygdom, er formentligt tarmbakterierne.

Efter treårsalderen er det livsstilen, som er det mest afgørende for sammensætningen og funktionen af tarmens mikrobiota. Hvis man lægger sin kost radikalt om, vil det ikke tage mere end 48 timer, før man kan måle, at det har haft en betydelig effekt på tarmbakterierne.

Hvis du gerne vil gøre en effektiv indsats for at fremelske en sund mikrobiota, skal du satse på at spise masser af grøntsager og bær.

Rødt kød fra eksempelvis køer eller grise er med til at fremelske nogle bakterier, som giver en mild betændelse i kroppen, og de udskiller nogle stoffer, som belaster sundheden lige så meget som det dårlige kolesterol.

Det vil din tarm elske

Både mad, motion og vand er sager, du skal give din tarm:
Grøntsager i alle former – som råkost, kogte eller fermenterede – er noget af det allerbedste, du kan tilbyde bakterierne i din tarm.
Bær, f.eks. blåbær, solbær, ribs, hindbær, jordbær – friske, frosne eller tørrede – er de gode bakteriers livret.
Husk at drikke masser af vand i løbet af dagen – gerne et par liter.
Motion holder tarmperistaltiken (tarmens bevægelser, red.) i topform og påvirker dine tarmbakterier i en gavnlig retning.
Faktisk er det gavnligt at have flere afføringer hver dag, så der hele tiden er en stor udskiftning af tarmbakterier.
Hvad kan ItWorks! GREENS gøre for en imod dette?

Det indeholder op til 38 superfood i pulverform, så som Broccoli, Grønkål, Spinat, Persille, Spirulina, Chrorella, Hinbær, Jordbær, Blåbær, Brombær, om mange flere...

2 skefulde af ItWorks! GREENS svarer til 15+ portioner af frugt og grøntsager...
... så for dem der vil være sikker på, at få nok af de vigtige næringsstoffer!


Kan købes her:


Giv din velafbalancerede kost noget ekstra med Greens Berry! Få en blanding af urter og næringsrige ingredienser i hvert glas Greens Berry!
  • Over 15 forskellige slags frugter og grøntsager i hver portion  
  • Smager dejligt af bær
  • Nem at blande i din yndlingsdrik hver dag


Kilde til denne artikel:

Tarmbakterier påvirker ens psykiske velvaere






Ingen kommentarer:

Send en kommentar